‹L16›

Det viktigste tipset for å huske det du nettopp har lært, er å formidle det videre til andre. Du kjenner sikkert igjen dette fra kurs og seminarer du har vært på: Du noterer flittig ned foredragsholderens gode poenger, eller du skriver deg dem bak øret. Der og da er du full av inspirasjon. Så kommer du tilbake til jobben og hva skjer? Ingenting! Hverdagen innhenter deg, de gode poengene havner i glemmeboken. Det er sørgelig bortkastet tid, både for foredragsholderen og kursdeltakeren. Hvor mye sitter vi egentlig igjen med etter seminaret, og bruker vi i det hele tatt det vi lærte? Fasit er at vi husker fint lite. Den tyske psykologen Hermann Ebbinghaus søkte å forstå hvorfor vi glemmer ting og hvordan vi kan bekjempe denne leie tendensen. Hans forskning ledet frem til «The forgetting curve», glemselskurven, en visuell representasjon av hvordan det vi får presentert blekner over tid. Uten repetisjon stuper prosentandelen av det du husker, og du kunne like gjerne ha holdt deg hjemme. Etter en uke er 90 prosent glemt.
Ebbinghaus’ glemselskurve viser at etter:
  • 1 time har vi glemt 50 prosent av informasjonen vi ble presentert
  • 1 dag har vi glemt 70 prosent av informasjonen
  • 1 uke har vi glemt hele 90 prosent av den nye informasjonen
Tips for å huske bedre
Hvis du vil få igjen for den tiden og energien du bruker i møter, på kurs eller seminarer, er det én ting du kan gjøre: Videreformidle det du har lært. Det er en svært effektiv teknikk som kalles «Teach to learn». Når vi på en eller annen måte er involvert i en aktivitet, enten ved å diskutere temaet eller dele egne erfaringer, så øker læringen betydelig. Det samme gjelder hvis du har lest en artikkel eller en bok. Den beste måten å prente inn stoffet på og sikre at du får glede av det fremover, er å gjengi det med egne ord. Når jeg holder kurs er jeg opptatt av varig effekt. Derfor oppfordrer jeg deltakerne til å oppsummere underveis det vi har snakket om. I tillegg ber jeg dem om å notere ned stikkord og reflektere over hvordan de helt konkret vil bruke lærdommen i ettertid. Jeg sender dem også alltid dokumentasjon i ettertid, slik at de kan repetere og friske opp stoffet. På den måten bekjemper vi glemselskurven.
Return on investment Hvis du virkelig vil få full uttelling for tiden og energien du investerer i å gå på kurs, så gjør det til en vane å repetere stoffet og formidle videre det du lærer. Da sørger du for at det sitter! Lykke til! Catherine ;o)
Kjære medlemmer,
‹L› ‹s17›
Kjære medlemmer, Velkommen til årets første turnering – Åpningsturneringen – førstkommende lørdag 14. mai. Golfbanen ser virkelig bra ut, takket være Morten og hans team, og vi håper mange vil ta seg turen ut på øya og bli med på turneringen. Det er SHOT GUN start kl 10:30 og påmelding til turneringen forgår på terrassen mellom kl 09:00 og kl 10:00. Turneringen er en individuell stablefordturnering og i tillegg skal det spilles det en lagkonkurranse TEAM Golden Ball. I år er vi så heldige å starte turneringssesongen med 2 konkurranser i ett. I tillegg til den tradisjonelle stableford turneringen vil vår Pro Shopleverandør Golfers Scandinavia være sponsor for Golden ball teamformatet. Laget med 4 spillere, hvor lagets stableford poeng teller og alle spillerne på laget må spille med “den gylne ballen”. (2 spillere på 4 hull hver og 2 spillere på 5 hver). • “Longest Drive” hull 7 + 13. • “Closest to the pin” på alle par 3 hull. Det vil premieres i begge konkurransene, individuell stableford og Team golden ball. Premieutdeling etter spill så snart alle spillere er ferdige. Det spilles fra følgende utslagssteder: • Damer:  Tee 47 • Herrer:  Tee 54 Ballplassering på kortklipt område. (tilsvarende fairway- eller lavere klippehøyde). Vi minner også om «OCC matchplay». Påmeldingsfrist 20 mai enten ved e-post til christian@holst.oslo.no eller oppføring på liste slått opp på tavlen på 19. hull. Vi håper å se deg. Hilsen turneringskomiteen.
‹/s17› ‹s15›
Det ble nok en nydelig dag på OCC med 67 deltakere. Åpningsturneringen startet med lyden av en sekkepipespiller fra Skottland på hull 11, mens medlemmene gjorde seg klare til den aller første “Golden Ball” turneringen på Oustøen. Det ble spilt både individuelt og lag. Laget fikk med seg 3 gullballer og spilleren med lavest handikap på flighten slo ut med gullballen på hull 1, så nestlavest på hull 2 osv. Spillerne fikk 2 poeng for hver gullball de kom inn med etter runden. Her er resultatene: Individuelt 1. plass Morten Salvesen med 43 poeng (Sp.hcp. 18) 2. plass Magdalena Wangensten med 41 poeng (Sp.hcp. 38) 3. plass Stain Ross med 39 poeng (Sp.hcp. 9) Lag 1. plass med 45 poeng Benedicte von Krogh Catherine Lemaréchal Wiggo Gulbrandsen Ole Jacob Raestad 2. plass med 42 poeng Einar Nielsen Andreas Ditlev-Simonsen Ole Alnæs Odd Egil Reinaas Closest Hole 5: Einar Nielsen Hole 9: Ole Alnæs Hole 12: Ole Alnæs Hole 14: Odd Emil Reinaas Hole 16: Danielle Bjercke Longest Hole 7: Catherine Lemaréchal Hole 7: Ole Alnæs Hole 13: Lise Teien Hole 13: Stian Ross Her er resultatlistene • •
‹/s15› Tutorial Simply add the L tag ‹L› ‹/L› at the start and end of the page content. Enclose sections with the font size tags: ‹s16› ‹/s16› (or s7,s8,s9,s10 -›s100) The various ‹b4›‹/b4› tags are not required anymore for standard line breaks and spaces. They can still be used to adjust custom line heights ‹/L› ‹/s16› Det ble nok en nydelig dag på OCC med 67 deltakere. Åpningsturneringen startet med lyden av en sekkepipespiller fra Skottland på hull 11, mens medlemmene gjorde seg klare til den aller første “Golden Ball” turneringen på Oustøen. Det ble spilt både individuelt og lag. Laget fikk med seg 3 gullballer og spilleren med lavest handikap på flighten slo ut med gullballen på hull 1, så nestlavest på hull 2 osv. Spillerne fikk 2 poeng for hver gullball de kom inn med etter runden. Her er resultatene: Individuelt 1. plass Morten Salvesen med 43 poeng (Sp.hcp. 18) 2. plass Magdalena Wangensten med 41 poeng (Sp.hcp. 38) 3. plass Stain Ross med 39 poeng (Sp.hcp. 9) ‹/s16› ‹/L›
Tutorial

‹/L›